Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlorid vápenatý

MarieMala MarieMala
Chlorid vápenatý

Chlorid vápenatý (CaCl₂) je látka, která se často používá při výrobě sýrů ke zlepšení srážení mléka a ke stabilizaci struktury sýřeniny. Jeho hlavní úlohou je doplnění vápníku v mléce, ten je klíčový pro správné působení syřidla a tvorbu pevné sýřeniny. Ve správném množství nemá chlorid vápenatý žádný významný vliv na chuť výsledného sýra.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Palec

Palec je část z vepřové panenské svíčkové - panenky, nejkvalitnějšího vepřového masa. Jedná se o… Číst dál

Palmový olej

Palmový olej se lisuje z oplodí palmy olejné. Získává se z dužiny plodů. Z oddělených jader těchto… Číst dál

Pampeliška lékařská

Pampeliška lékařská je pro zahradníky nepříjemný plevel, pro nemocné lidi cennou léčivkou. Má… Číst dál

Pampeliška lékařská

Pancetta

Pancetta je italský druh slaniny bez uzení, vyráběný z bůčku. Od jiné slaniny se liší způsobem… Číst dál

Pancetta

Panettone

Panettone je sladký italský chléb původem z Milána. Peče se hlavně o Vánocích, a to nejen v Itálii,… Číst dál

Panettone

Panini

Panini jsou podlouhlé italské plněné sendviče s typickými pruhy. Chléb se rozřízne a plní se… Číst dál

Panini

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli