Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čorba

yanull yanull
Čorba

Čorba  je známá a chutná polévka z Balkánu, vaří se z různých druhů masa a přidané zeleniny. Maso lze použít vepřové, skopové, telecí, jehněčí, drůbeží i rybí. Zelenina se přidává kořenová, dále rajčata a papriky, a nesmí chybět ani fazole. Hustá polévka se dochutí česnekem nebo bylinkami.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Opuncie

Opuncie je sladký plod kaktusu, žluté, až červené barvy. Když jej rozkrojíme, má tvar pěticípé… Číst dál

Opuncie

Oranžát

Oranžát spolu s citronátem se nazývají sukkada. Je to vlastně kandovaná kůra z pomerančů a citronů,… Číst dál

Oregano

Oregano, dobromysl obecná, je bylinka, která se v kuchyni používá hlavně sušená, protože je… Číst dál

Oregano

Ossobuco

Ossobuco - z italského překladu je to kost s dírou, která vznikne tak, že se přesekne morková kost… Číst dál

Ossobuco

Ostružiny

Jsou plody keře ostružiníku. Toto ovoce má vynikající detoxikační účinek, pročišťuje střeva,… Číst dál

Ostružiny

Oštiepok

Oštiepok je tradiční slovenský valašský výrobek z ovčího sýru. Vyrábí se ze sladkého sýru, který se… Číst dál

Oštiepok

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Naposledy jste si prohlédli