Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa

yanull yanull
Cuketa

Cuketa je jednoletá plodová zelenina, patřící do rodiny tykví. Je velmi oblíbená, zpracovává se mnoha způsoby. Připravuje se smažená, zapékaná, jako příloha, lze z ní uvařit polévku, pro její neutrální chuť z ní můžeme dokonce upéci moučník. Má nízkou energetickou hodnotu, tudíž se hodí pro redukční dietu.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Lůj

Lůj je živočišný tuk z přežvýkavců, při běžné teplotě je tuhý. Získává se při nižších teplotách než… Číst dál

Maggi

Maggi je tradiční, velmi známé dochucovadlo, jehož recepturu sestavil Julius Maggi. Odtud pramení i… Číst dál

Maggi

Maizena

Maizena je lehce stravitelný kukuřičný škrob, který získáme z kukuřičného zrna. Původ slova pochází… Číst dál

Majoránka zahradní

Majoránka zahradní je aromatická léčivá rostlina. V přirozeném prostředí se vyskytuje jako bylina… Číst dál

Majoránka zahradní

Mák setý

Mák je prastará jednoletá kulturní rostlina, která se k nám dostala zřejmě ze Středozemí. V… Číst dál

Mák setý

Makadamové ořechy

Makadamové ořechy pochází se stromu Makadamie, který je plodí. Jsou považovány za jedny z… Číst dál

Makadamové ořechy

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse