Frikasé, fricassée
Frikasé je pokrm z drobně krájeného pečeného nebo dušeného masa se šťávou, nebo zelenina s hustou omáčkou. Nejčastěji se připravuje z kuřecího masa. Je to pokrm na půl cesty mezi soté a dušeným masem.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Frikasé je pokrm z drobně krájeného pečeného nebo dušeného masa se šťávou, nebo zelenina s hustou omáčkou. Nejčastěji se připravuje z kuřecího masa. Je to pokrm na půl cesty mezi soté a dušeným masem.
Ředkev pochází z Číny, je to zelenina z rodu brukvovitých. Patří mezi nejstarší užitkové rostliny.… Číst dál
Ředkvička je kořenová zelenina a patří k prvním, které můžeme na jaře vypěstovat. Ač je malá a… Číst dál
Řepkový olej se získává z rostliny řepky olejné. Všichni znají kvetoucí lány žluté řepky, z jejichž… Číst dál
Kumín neboli římský kmín jsou semena šabreje kmínovitého.Je to tradiční orientální koření,… Číst dál
Řízek je velmi oblíbené jídlo. Plátek vepřového, drůbežího nebo telecího masa se naklepe paličkou,… Číst dál
Sacher dort je originální čokoládový dort. V roce 1832 ho vytvořil šestnáctiletý učeň Franz Sacher.… Číst dál
Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál