Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín

yanull yanull
Hermelín

Hermelín je český sýr, který má počátek již v minulém století, ve snaze vyrobit sýr podobný francouzskému camembertu. Jedná se o sýr s ušlechtilou plísní na povrchu, který vznikl v roce 1923 v Přibyslavi. Má krémovou konzistenci a žampionové aroma. Tento Král sýrů najde své uplatnění ve studené i teplé kuchyni.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Rýže parbolied

Zrna rýže parboiled se před samotným oloupáním namáčí a zpracují vysokotlakou parou. Při tomto… Číst dál

Rýže přírodní - natural

Tmavá rýže či rýže natural je přírodní rýže, která není leštěná a broušená, proto se v ní nachází… Číst dál

Rýžové nudle

Rýžové nudle jsou vyrobeny z rýžové mouky. Vyrábí se v různých tvarech, sílách a strukturách.… Číst dál

Rýžové nudle

Řecký jogurt

Řecký jogurt se od klasického liší hustší konzistencí, protože je z něj scezená syrovátka. Obsahuje… Číst dál

Řecký jogurt

Ředkev bílá

Ředkev pochází z Číny, je to zelenina z rodu brukvovitých. Patří mezi nejstarší užitkové rostliny.… Číst dál

Ředkev bílá

Ředkvička

Ředkvička je kořenová zelenina a patří k prvním, které můžeme na jaře vypěstovat. Ač je malá a… Číst dál

Ředkvička

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál