Kaldoun

Kaldoun je ideální zimní pokrm, sytý a hřejivý. Je to vlastně klasická staročeská sváteční polévka z drůbků (kdysi hlavně husích, s přídavkem odřezků křídel a biskupa), zahušťovaná, někde dochucená smetanou. Je pracná, ale hustá a vydatná.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kaldoun je ideální zimní pokrm, sytý a hřejivý. Je to vlastně klasická staročeská sváteční polévka z drůbků (kdysi hlavně husích, s přídavkem odřezků křídel a biskupa), zahušťovaná, někde dochucená smetanou. Je pracná, ale hustá a vydatná.
Kadeřávek je kadeřavá listová kapusta s vysokým obsahem vitamínu C. Snadno se pěstuje, snáší mráz,… Číst dál
Kachní maso je chutné a snadné na přípravu. Obsahuje velké množství bílkovin, všechny nezbytné… Číst dál
Kaki (někde tomel nebo churma) jsou oranžové plody tomelu japonského. Má výbornou chuť, která… Číst dál
Kamut je starodávný příbuzný tvrdé pšenice, ceněný v současnosti pro vysoký obsah minerálů a… Číst dál
Kanapky (finger food pohoštění) jsou menší verze obloženého chlebíčku (spíše takové "dvojhubky").… Číst dál
Kandované ovoce (viz Kandování) je ovoce napuštěné cukrem. Nejčastěji je kandovaná pomerančová (a… Číst dál