Roláda z vepřové pečeně

Suroviny

Na roládu:
asi 1-1,5 kg vepřové pečeně
sůl
pepř
česnek
kousek zázvoru
dijonská hořčice nebo plnotučná
asi 100-150 g anglické slaniny
asi 100 g paprikového salámu
6 vajec
plátek másla
mražený hrášek
Do pekáče:
sádlo
cibule
česnek
kousek másla na zjemnění šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem s troškou čerstvého zázvoru, pak potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické slaniny a na ni položíme plátky salámu. Na pánvi rozehřejeme máslo a umícháme vejce, které osolíme a mírně opepříme. Vajíčka rozprostřeme na roládu a posypeme mraženým hráškem. Pevně roládu stočíme a převážeme potravinářským provázkem.

  2. Roládu položíme do pekáčku, jemně posypeme uzenou paprikou. Do pekáčku přidáme kousek sádla, na větší kusy nakrájenou cibuli a podle chuti česnek. Trochu podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme přikryté pokličkou.
    Před koncem pečení necháme odkryté.

  3. Výpek přecedíme a vlijeme na pánev, zredukujeme na polovinu a zjemníme máslem.

Komentáře k receptu Roláda z vepřové pečeně

Tématické fráze: roláda z vepřové pečeně veprova pecene rolada vepřová roláda postup roláda z vepřové kotlety vepřová roláda z kotlety vepřová pecene vepřová roláda rolada z vepřového masa vepřová roláda z pecene rolada z pecene vepřová pečeně recept vepřová roláda recept vepřová roláda s pečeně pražská vepřová pečeně vepřová plec roláda recept recepty z vepřové pečeně rolada z kotlety roláda z vepřová pečeně pečení vepřové rolády vepřová kotleta roláda