Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandované ovoce

cathleen cathleen

Kandované ovoce (viz Kandování) je ovoce napuštěné cukrem. Nejčastěji je kandovaná pomerančová (a jiná citrusová) kůra, třešně, švestky, dýně a spousta druhů exotického ovoce. Kandované ovoce se využívá v cukrárenském průmyslu (např. biskupské chlebíčky a štoly) i v domácím pečení (marokánky atd.). Kandované ovoce je značně kalorické.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tyrolský špek

Tyrolský špek zraje 22 týdnů a krásně voní. Je to skvělá delikatesa, vyrábí se z vepřové kýty,… Číst dál

Tzatziky

Tzatziky, předkrm pocházející z Řecka, který si získal oblibu i u nás. V Řecku a Turecku se… Číst dál

Uherský salám

Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál

Úhoř říční

Úhoř - ryba, která vypadá jako had, je druhem paprskoploutvých ryb. Třecí akt úhoře je spojován se… Číst dál

Ucha

Ucha je tradiční rybí polévka pocházející z Ruska. Připravuje se z mnoha druhů lososovitých nebo… Číst dál

Úlky

Úlky, neboli vosí hnízda patří k tradičnímu nepečenému cukroví a Vánoce si bez nich neumíme… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli