Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustnice

cathleen cathleen
Kapustnice

Kapustnice (kapustnica) je tradiční slovenská hustá polévka z kyselého zelí, podle kterého dostala jméno (slov. kapusta je česky zelí). Recepty se liší podle regionu i příležitostí, pro kterou se polévka vaří. Ve sváteční vánoční kapustnici je kromě zelí také uzené maso, klobása a někde i sušené houby.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Kešu

Kešu ořechy patří do zdravého jídelníčku. Jsou skvělým doplňkem stravy, protože organismu dodávají… Číst dál

Kešu

Kimči

Kimči je zdravý pokrm, který pochází z Koreje. Jedná se o pikantní salát z nakládané fermentované… Číst dál

Kimči

Kisir

Kisir pochází z horkého Turecka. Jeho základem je bulgur, rajčatový protlak, petržel a další… Číst dál

Kisir

Kiwi

Klasické zelené kiwi má oválný tvar a hnědou chlupatou slupku, kterou lidé většinou oloupou (byť… Číst dál

Kiwi

Klikva velkoplodá

Klikva velkoplodá je plazivá rostlina, která roste ve vlhké půdě, chudé na minerály. Její plody… Číst dál

Klikva velkoplodá

Klopsy

Klopsy jsou bochánky nebo válečky z mletého masa. Připravují se dušením v omáčce, nejčastěji… Číst dál

Klopsy

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál

Naposledy jste si prohlédli