Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kari koření

cathleen cathleen
Kari koření

Kari je složitá směs, používaná především v indické, thajské, indonéské a čínské kuchyni. Směsí je mnoho typů - od ostrých po méně ostré, často se skládají z 25 druhů koření. Kari používáme do masových i zeleninových pokrmů, do omáček, luštěnin, rýže i polévek.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Karbování

Karbování  je úprava boků vykynutého bochníku omoučeným dřívkem (držadlem vařečky), které se na… Číst dál

Kardamom černý

Kardamom černý je koření z Nepálu a Indie, které se používá při dušení nebo pečení tučnějších mas.… Číst dál

Kardamom černý

Kardamom zelený

Kardamom zelený, koření s lidovým názvem mouřenínský pepř, původem z Kardamomských hor v Indii, je… Číst dál

Kardamom zelený

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Karkade

Karkade je ibiškový čaj, připravovaný ze sušených zdužnatělých květů ibišku súdánského. Je… Číst dál

Karkade

Karob

Karob (svatojánský chléb) je jedlým plodem stálezeleného subtropického stromu rohovníku obecného.… Číst dál

Karob

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Naposledy jste si prohlédli