Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kari koření

cathleen cathleen
Kari koření

Kari je složitá směs, používaná především v indické, thajské, indonéské a čínské kuchyni. Směsí je mnoho typů - od ostrých po méně ostré, často se skládají z 25 druhů koření. Kari používáme do masových i zeleninových pokrmů, do omáček, luštěnin, rýže i polévek.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Dezert, desert

Slovem dezert se označuje zákusek, většinou podávaný na závěr menu. Jde obvykle o malou porci… Číst dál

Dezert, desert

Digestiv

Digestiv je alkoholický nápoj, který je opakem aperitivu. Podává se po jídle, aby podpořil trávení… Číst dál

Digestiv

Donut

Donut je druh kulaté koblihy z kynutého těsta. V jeho prostředku je dírka. Donut se smaží ve vysoké… Číst dál

Donut

Dort

Kdo by neznal sladkou dobrotu s názvem dort, z piškotového nebo třeného těsta, rozkrájenou na pláty… Číst dál

Dort

Dranžírování

Dranžírování  je způsob dohotovení pokrmu u stolu hosta, kdy přímo před ním pokrm vykostíme, pokud… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Naposledy jste si prohlédli