Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kari koření

cathleen cathleen
Kari koření

Kari je složitá směs, používaná především v indické, thajské, indonéské a čínské kuchyni. Směsí je mnoho typů - od ostrých po méně ostré, často se skládají z 25 druhů koření. Kari používáme do masových i zeleninových pokrmů, do omáček, luštěnin, rýže i polévek.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Teriyaki

Teriyaki je základní japonská omáčka, známá již od 16. století. Uplatní se v pokrmech nejen… Číst dál

Termix

Termix je termizovaný tvarohový dezert husté, smetanové konzistence. Základními surovinami jsou… Číst dál

Těstíčko na obalení

Těstíčko na obalení je hmota, která se připravuje z mouky a mléka, ale také z minerálky, piva nebo… Číst dál

Tilapie nilská

Tilapie nilská je sladkovodní a teplomilná ryba. Její další názvy jsou tlamoun nebo okounovec… Číst dál

Tiramisu

Tiramisu je tradiční italský dezert. Vyrábí se z mascarpone, tudíž je velmi tučný. Tím, že se do… Číst dál

Tlačenka

Tlačenka je masný produkt, obvykle z vepřového masa, který patří k tradičním výrobkům při… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Naposledy jste si prohlédli