Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koktejl

yanull yanull
Koktejl

Koktejl je společenské krátkodobé setkání, které trvá asi 2 hodiny. Uskutečňuje se odpoledne nebo večer. Jídlo se podává ve formě studené kuchyně tak, aby nebyly zapotřebí příbory. Omezený je také sortiment nápojů, které se nabízejí z plat. Koktejl jako nápoj vznikne, pokud smícháme několik nápojů dohromady. Profesionálně je míchají barmani, kteří převádějí hostům mnohdy tuto činnost jako akrobatické umění. Oblíbené koktejly jsou např. Piňa Colada, Bloody Mary, Mojito a další.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Gastronomie

Gastronomie je v širším pojetí nauka o vztahu kultury a potravy, v užším slova smyslu jde o… Číst dál

Gazpacho

Gazpacho, španělská zeleninová polévka, pochází z Andalusie. Podává se studená, nejlépe vychlazená.… Číst dál

Gazpacho

Ghí

Již naše babičky používaly přepuštěné máslo, které nyní nazýváme ghí. Říká se mu elixír života a… Číst dál

Ghí

Glutaman sodný

Glutaman sodný najdeme v celé řadě průmyslově zpracovaných potravin nebo polotovarů, a to pod kódem… Číst dál

Gnocchi

Gnocchi jsou italské bramborové knedlíčky a jejich správná výslovnost je ňoky, ostatní názvy jsou… Číst dál

Gnocchi

Goji

Goji jsou plody dvou druhů kustovnice - cizí a čínské. Rostou na keřích s opadavými listy a… Číst dál

Goji

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Naposledy jste si prohlédli