Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše

yanull yanull
Langoše

Langoše jsou původem z Maďarska. Jedná se o pokrm z kynutého těsta, z mouky a tekutiny, ve tvaru placky. Z Maďarska se později rozšířil do Rumuska, Ukrajiny, na Slovensko, oblíbený je i u nás. Může se podávat ve slané verzi, potřený kečupem a zakysanou smetanou s utřeným česnekem, a posypaný strouhaným sýrem. Oblíbený je i na sladko, potřený marmeládou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Třtinový cukr

Třtinový cukr je výborné a nesířené sladidlo. Rozdíl mezi hnědým cukrem a třtinovým je ten, že… Číst dál

Tuková blána

Tuková blána je vepřová blána prorostlá tukem. Tato blána má více lidových názvů, jako třeba… Číst dál

Tuňák

Tuňák je mořská ryba, dosahující míry až 250 cm a váhy 2,5 tuny. Živí se drobnými rybami. Je… Číst dál

Tuřín

Tuřín je dvouletá rostlina, která v prvním roce vytvroří bulvu, ve druhém roce kvete a dozrávají… Číst dál

Tvaroh

Tvaroh je mléčný výrobek tužší konzistence, bílé barvy a smetanové chutí. Vzniká vysrážením mléčné… Číst dál

Tymián obecný

Tymián obecný je voňavá bylina, známá jako mateřídouška obecná. Je to nízký polokeř z čeledi… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Naposledy jste si prohlédli