Pstruh po mlynářsku

drakanka Kuchařka:

Ryby 8 názorů

518

Suroviny

4 pstruzi
2 citrony
sůl
2 lžíce hladké mouky
50 g přepuštěného másla
100 g másla
1 svazek petrželky
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy uvnitř a z venku omyjeme pod tekoucí vodou.

  2. Dobře osušíme papírovou utěrkou.

  3. Vymačkáme šťávu z citronu.

  4. Pstruhy pokapeme citronem uvnitř i z venku, potom osolíme.

  5. Na talíř nasypeme mouku a pstruhy v ní obalíme.

  6. Na velké pánvi rozhřejeme přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opékáme.

  7. Tuk slijeme a na pánev přidáme 1 lžíci másla.

  8. Pstruhy na ně položíme, obrátíme a poté přendáme na předehřátou mísu.

  9. Petrželku omyjeme, osušíme a jemně nasekáme.

  10. Citron omyjeme , osušíme a nakrájíme na plátky.

  11. Zbylé máslo rozehřejeme v hrnci, až se zpění tak přidáme petrželku.

  12. Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu. Jako příloha se hodí například nové brambory a okurkový salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruh po mlynářsku

  • neúplný recept neúplný recept(neregistrovaný)

    Váš recept je neúplný a patří se do mouky namíchat sušené v hmoždíři na prach drcené bílé houby jménem mlynářky.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Udělali jsme si jen takovou"chuťovečku"bez ničeho;-)Posílám foto a bodík:-p+16:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • Czechovka Czechovka

    Dávám bodíka a jdu vařit:-) už se na ně moc těším - koukají tu na mě rybičky:-))

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Dávám bod, taky dělám, ale do mouky přidávám červenou papriku - jen aby byla mouka růžová.S Bibi souhlasím s tím citrónem.:-))

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Moc hezký recept na rybičku, zas tak moc jich tady není a věřím, že to brzy někdo vyzkouší. Třeba já:-8:yes:+

    Odpovědět

  • drakanka drakanka(autorka receptu)

    Moc děkuji za bodík. Ty dva citrony ten jeden vymačkáš natoho pstruha a ten druhý je jen na ozdobu:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Velmi dobře znám tento recept a na chatě jsme to baštili velmi často a říkali jsme: Uděláme mlynáře:-D, ale 2 citrony to teda nee:-! Jinak ti dám bodíka:yes:pstruh je moc dobrá rybka:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: příloha ke pstruhovi příloha k pstruhovi ryba po mlynářsku pstruh recept příloha ke pstruhu pstruh po mlinářsku pstruh příloha pstruh na citronu pstuh po mlynářsku pstruh po mlynarsku v troube pstruh na citronech po mlynářsku pstruh příloha k pstruhu pstruch po mlynářsku prílohy k pstruhovi pstruh v troubě pstruh po mlynařku přílohy ke pstruhovi pstru

Zapomněl/a jsem heslo