Pstruh po mlynářsku
Jednou z nejvíce oblíbených variant přípravy pstruha je úprava po mlynářskou. Pstruh v krustičce z mouky, okořeněný a následně opečený na voňavém másle získá ke svému lahodnému masu i oříškovou příchuť po másle.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 025 kJ / 1 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,77 g |
Tuky | 133,24 g |
Vláknina | 12,08 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 45,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pstruhy uvnitř a z venku omyjeme pod tekoucí vodou.
Krok 2: Dobře osušíme papírovou utěrkou. Vymačkáme šťávu z jendnoho citronu.
Krok 3: Pstruhy pokapeme citronem uvnitř i z venku, potom osolíme.
Krok 4: Na talíř nasypeme mouku a pstruhy v ní obalíme.
Krok 5: Na velké pánvi rozhřejeme část přepuštěného másla a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opékáme.
Krok 6: Tuk slijeme a na pánev přidáme 1 lžíci másla.
Krok 7: Pstruhy položíme zpět do pánve, obrátíme a poté přendáme na předehřátou mísu.
Krok 8: Petrželku omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Druhý citron omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
Krok 9: Zbylé máslo rozehřejeme v hrnci, když zpění tak přidáme petrželku.
Krok 10: Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu. Jako příloha se hodí například nové brambory a okurkový salát.
Zveřejněno 16. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh po mlynářsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgYW
Moje poznámka
Pstruh po mlynářsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgYW
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
pstruh po mlynarsku v troube,
příloha k pstruhovi,
příloha ke pstruhovi,
ryba po mlynářsku,
pstruh recept,
příloha ke pstruhu,
pstruh příloha,
pstruh po mlinářsku,
pstruh na citronu,
příloha k pstruhu,
pstuh po mlynářsku,
po mlynářsku,
pstruh na citronech,
pstruh,
pstruch po mlynářsku,
pstruh recepty,
pstruh po mlynařku,
přílohy ke pstruhovi,
prílohy k pstruhovi,
pstruh v troubě
Suroviny:
pstruh,
citron,
sůl,
mouka hladká,
ghee,
máslo,
petrželka
Komentáře (14)
O houbách "mlynařkách" nic nevim.
Ja jsem někde četla informací, že "po mlynářsku" je to kvůli balení v mouce.