Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maggi

yanull yanull
Maggi

Maggi je tradiční, velmi známé dochucovadlo, jehož recepturu sestavil Julius Maggi. Odtud pramení i jeho název. Na trhu je již od roku 1886. Začalo být známé v prvním desetiletí 20. století. Používá se k dochucení polévek, omáček a salátů, svojí chutí připomíná sojovou omáčku.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Kapustnice

Kapustnice (kapustnica) je tradiční slovenská hustá polévka z kyselého zelí, podle kterého dostala… Číst dál

Kapustnice

Karambola

Karambola se v kuchyni používá především na dekoraci, ať už jde o nápoje, dorty, poháry, či další… Číst dál

Karambola

Karamel

Karamel je potravina jantarové až hnědé barvy a sladké chuti, která vzniká karamelizací cukru. Z… Číst dál

Karamel

Kardamom černý

Kardamom černý je koření z Nepálu a Indie, které se používá při dušení nebo pečení tučnějších mas.… Číst dál

Kardamom černý

Kardamom zelený

Kardamom zelený, koření s lidovým názvem mouřenínský pepř, původem z Kardamomských hor v Indii, je… Číst dál

Kardamom zelený

Kari koření

Kari je složitá směs, používaná především v indické, thajské, indonéské a čínské kuchyni. Směsí je… Číst dál

Kari koření

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Naposledy jste si prohlédli