Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika

cathleen cathleen
Paštika

Paštika je velmi chutný a voňavý masný výrobek, připravovaný ze syrového rozmělněného masa, často s přídavkem jater nebo slaniny. Do paštiky se přidává klasické a pro paštiku typické koření, jehož směs můžeme koupit hotovou nebo si ji namíchat doma sami. Připravená paštika se vaří v páře, případně se tepelně upravuje v troubě, vždy ve vodní lázni. Lze ji i zavařovat ve sklenicích.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Garden party

Tato zahradní slavnost se většinou pořádá v soukromí hostitele pro určitý okruh pozvaných osob.… Číst dál

Garden party

Garnáty

Garnáty jsou druhem mořských ráčků. Na rozdíl od humrů nemají vyvinutá klepeta. Garnát má šedé… Číst dál

Garnáty

Garnýrování

Garnýrování znamená obkládání pokrmu přílohami. Používá se v případě, když se hlavní jídlo, např.… Číst dál

Gazpacho

Gazpacho, španělská zeleninová polévka, pochází z Andalusie. Podává se studená, nejlépe vychlazená.… Číst dál

Gazpacho

Ghí

Již naše babičky používaly přepuštěné máslo, které nyní nazýváme ghí. Říká se mu elixír života a… Číst dál

Ghí

Glazování pečiva

Glazování pečiva znamená potření vytvarovaného pečiva před pečením. Glazujeme vejcem (pak upečeme… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli