Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pekingské zelí

Merylas Merylas

Pekingské zelí je u nás už známá zelenina původem z Číny, jejíž listy tvoří růžici se středovou hlávkou. Pekingské zelí se používá hlavně ve studené kuchyni na přípravu různých salátů, ale dá se využít i v kuchyni teplé. Velmi dobře se může nechávat zkvasit. Má malou energetickou hodnotu, obsahuje zdraví prospěšné látky, vitamíny a minerály.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tempura

Tempura je dobrota, která patří k japonské kuchyni, ale původ má evropský. Do Japonska ji přivezli… Číst dál

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Terina

Terina je nádoba, vyrobená z různého materiálu, většinou porcelánu, která slouží k hromadnému… Číst dál

Termix

Termix je termizovaný tvarohový dezert husté, smetanové konzistence. Základními surovinami jsou… Číst dál

Těstíčko na obalení

Těstíčko na obalení je hmota, která se připravuje z mouky a mléka, ale také z minerálky, piva nebo… Číst dál

Tibetská kefírová houba

První zmínky o kefírové kultuře pocházejí z doby před 5000 lety z Kavkazu. Tibetské houbičky jsou o… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio