Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pekingské zelí

Merylas Merylas

Pekingské zelí je u nás už známá zelenina původem z Číny, jejíž listy tvoří růžici se středovou hlávkou. Pekingské zelí se používá hlavně ve studené kuchyni na přípravu různých salátů, ale dá se využít i v kuchyni teplé. Velmi dobře se může nechávat zkvasit. Má malou energetickou hodnotu, obsahuje zdraví prospěšné látky, vitamíny a minerály.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Šmakoun

Šmakoun je zdravá dietní potravina, ideální alternativa masa a sýru. Jedná se o bílkovinovou hmotu,… Číst dál

Šmakoun

Šmorn

Šmorn je staročeský pokrm s mnoha krajovými obměnami. Připravují se jak ve slané, tak i ve sladké… Číst dál

Šmorn

Šodó

Šodó není mléčný vanilkový krém, kterým poléváme dukátové buchtičky. Je to vinná pěna, připravená z… Číst dál

Šodó

Špalda

Špalda je nejstarší druh pšenice. Později ustoupila šlechtěné pšenici s vyššími výnosy. Špalda je… Číst dál

Špalda

Špek

Špek pochází z německého slova Speck. Špek je v podstatě uzená slanina z hřbetního sádla, převážně… Číst dál

Špek

Štramberské uši

Štramberské uši jsou cukrářským výrobkem z perníkového těsta, stočeného do tvaru kornoutu. Tradičně… Číst dál

Štramberské uši

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli