Polpety
Polpety podle italského polpette, jsou kuličky nebo silnější placičky z různého druhu mletého masa. Ochucené se rychle osmaží na pánvi a poté se ještě dusí v různě upravených omáčkách, např. rajčatové, žampionové apod.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polpety podle italského polpette, jsou kuličky nebo silnější placičky z různého druhu mletého masa. Ochucené se rychle osmaží na pánvi a poté se ještě dusí v různě upravených omáčkách, např. rajčatové, žampionové apod.
Paprikáš je maďarské jídlo (paprikas), které lze připravit z jakéhokoli masa. Je podobný perkeltu,… Číst dál
Para ořechy jsou semena vysokého stromu juvie ztepilé, rostoucí v deštných pralesích Jižní Ameriky.… Číst dál
Parenica je slovenský tradiční nezrající pařený hnětený ovčí sýr s velmi jemnou chutí. Pravá… Číst dál
Parmezán je sýr, který je původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a jeho kůrka je… Číst dál
Parmská šunka italsky Prosciutto di Parma je typická šunka pro oblast poblíž města Parmy. Tento… Číst dál
Pasírování je jednoduchá kuchařská technika, při které se různé druhy surovin nebo pokrmů rozmělní… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 18 hodinami