Rigatoni [rigatóny]
Rigatoni jsou těstoviny vyrobené z tvrdé pšenice ve tvaru hrubších trubiček s vroubkovaným povrchem. Jsou vhodné k pokrmům s větším množstvím omáčky, která ulpí na jejich povrchu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rigatoni jsou těstoviny vyrobené z tvrdé pšenice ve tvaru hrubších trubiček s vroubkovaným povrchem. Jsou vhodné k pokrmům s větším množstvím omáčky, která ulpí na jejich povrchu.
Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěniny napříč všemi kontinenty. Hned po sóji je nejvíce… Číst dál
Consommé je extra silný, neboli dvojitý, vývar z kostí, zesílený přidáním masa a zeleniny. Pokud se… Číst dál
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
Créme fraiche najdeme v mnoha francouzských recepturách. Vyrábí se z kravského mléka a musí… Číst dál
Croissant je pečivo, které získalo název podle svého tvaru (srpek, půlměsíc). Peče se z vrstveného… Číst dál
Croquembouche je sladká francouzská dobrota, zajímavá nejen na pohled, ale i velmi chutná. Tvoří ji… Číst dál