Smažený sýr z mikrovlnky

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 10 minut /5 minut vlnění,zbytek příprava 1 porce Mikrovlnná trouba 25 názorů

Suroviny

10 dkg tvrdého sýra ( měla jsem 30% eidam)
5 dkg libovolné uzeniny- měla jsem anglickou slaninu
1 rozšlehané vejce
tuk
strouhanka na vymazání a vysypání hrnku (misky)
zelenina na oblohu
(300 ml širší hrníček nebo miska)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sýr si nastrouháme na hrubém struhadle, uzeninu nakrájíme na drobné kostičky (já jsem si pro výraznější chuť kostičky anglické trošku osmažila) nebo také můžete nastrouhat, vejce si ve skleničce rozšleháme.

  2. Hrníček nebo misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, dáme polovinu nastrouhaného sýra, uzeninu, pak rozšlehané vajíčko a zasypeme zbylým sýrem.

  3. Vložíme do mikrovlnné trouby- já mám výkon 700W a vlníme na nejvyšší stupeň 5 minut. Ještě 1 minutu necháme dojít a můžeme podávat. Já jsem pro snadnější vyklopení ještě příborovým nožem obkroužila dokola.

Poznámka

Vím, že tento recept je notoricky známý, je tady hodně dobrých verzí dělaných v klasické troubě, ale na 1 porci, kterou jsem si dnes chtěla připravit k rychlému obědu, se mi trouba nechtěla zapínat. V kategorii MT jsem našla pouze rcp "Zapečený sýr z hrnečku" a moc chytrá jsem z toho nebyla. Já jsem sýr vlnila 3 minuty, ale byl ještě tekoucí, tak jsem 2 minutky ještě přidala, tak snad to někomu na "rychlovku" pomůže:-)

Vegetariáni si můžou na másle podusit žampiony nebo hříbky, náplně jsou podle chuti každého.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 175 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený sýr z mikrovlnky

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    zdenka.s: Zdeničko,děkuji:-8:-K
    Dnes v tom vedru se mi nechtělo vařit a tak byl opět tento sýr.Jen s malou obměnou.Místo uzeniny jsem dala na másle podušené žampiony:-)Někdy přidávám zbytky pečeného masa(kuře,vepřové)někdy obíračku z kuřecích skeletů a někdy jen hrst zelené nati z lahůdkové cibulky.Pokaždé si pochutnáme:yes:

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Skvělý recept a parádní výsledek. Já už jinak sýr ndělám. Nejlepší je sýr 30 % , u tučnější ho se kapánek odděluje tuk.
    Pokud je sýr tvrdý,byl dlouho "vlněn ",asi výkonnější MT. :-Kdíky Aničce :-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    janaw: :-K

    Odpovědět

  • janaw janaw

    :yes: Souhlasím s BILKOVAI, dělala jsem z uzeného sýru a pochutnala jsem si, než obalovat a smažit nebo rozehřát troubu, měla jsem ho s vařenými brambory a tatarkou snězený. A je to neduh na více stránkách s recepty - takže komu se to nelíbí, ať to nevaří.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    annnabellla: Děkuji za čas,který jste receptu věnovala:-K
    Proč zrovna"hnus":-?V receptu nevidím ani jednu nepoživatelnou surovinu,a ne každý vlastní sporák s troubou,kde by si tento"plněný sýr"mohl připravit :-8

    Odpovědět

  • annnabellla annnabellla

    :-( (;-( Bože, tenhle hnus sdílet na internet?:no::no: ... A to máte takové krásné recepty

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    beloh12:To mě velice mrzí:-/Může to ale být i sýrem.Když není dostatečně"tučný",tak může být okraj tvrdší...Já používám 30%-45% a zatím se mi to ještě nestalo:-)
    Přidávám rozklikávací odkaz na"Fajnový":yes:http://www.toprecepty.cz/recept/9266-*fajnovy*-sma...

    Odpovědět

  • beloh12 beloh12

    Zdravím, dnes jsem udělala k obědu sýr podle receptu, výsledek:
    okraje tvrdé ale střed byl dobrý. Je to chuť podobná *Fajnový* smažený sýr, kde se sýr také nastrouhá atd... Budu opět dělat onen fajnový, ten nám chutná a je vhodný i pro naše chatrnější zuby. Mvt mám 750W a dělala jsem 1x 5 minut a 1x 4 minuty a nebyl v tom žádný rozdíl.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    vilemina:Děkuji za komentář:-K
    Jak uvádím v postupu...mám MT s výkonem 700W a tam je zapotřebí opravdu těch 5minut.
    Pokud je výkon silnější,stačí menší doba.Ale to si už musí každý vyzkoušet na svém spotřebiči:-)

    Odpovědět

  • vilemina vilemina(neregistrovaná)

    Anna Kocikova: Vlnil se moc dlouho, pak vyschne a ztvrdne.

    Já strouhanku i vejce zamíchala dohromady se sýrem, bez náplně, vymazávat ani nebylo třeba, vlnila jsem 3-4 minuty. Dobrýá rychlovka, proveditelná i v práci :-) www.vilemina.blog.cz

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Denisa:teda Deni,to mě mrzí,co na to říci:-Oškoda rozbitého okna;-)Vážně nevím,kde může být chyba.Já tento sýr dělávám 2x do měsíce a vždy je to jedlé:-)
    Jak píšu v postupu,mám výkon trouby 700W.Nemáte třeba o něco víc:-?

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(neregistrovaná)

    Já jsem ten sýr dělala dnes a klidně bych s ním mohla rozbít okno.Nedá se vůbec ukrojit,tak nechápu v čem je chyba:-((http://www.toprecepty.cz/recept/21027-smazeny-syr-...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Boubelinda:Boubeli,díky moc:-))Jsem ráda,že chutnalo:-K:yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    bylo to velice rychlé a moc dobré;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    BILKOVAI:Ivetko díky za hodnocení,milý komentář i za fotečku;-)je opravdu vydařená:yes::-DJsem ráda,že chutnalo.Je to opravdu taková nenáročná rychlovka:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: smažený sýr v mikrovlnce smažený sýr v hrníčku v mikrovlnce smažený sýr v hrníčku smažený sýr z hrníčku smažený sýr bez smažení v mikrovlnce smažený sýr v troubě smažený sýr v hrnku sýr v mikrovlnce sýr z mikrovlnky smažený sýr bez smažení smazak v mikrovlnce smažený sýr v mikrovlnné troubě recepty do mikrovlnky smazak z mikrovlnky smažený sýr sýr v hrníčku recepty z mikrovlnky smaženej sýr v hrníčku smaženy sýr v mikrovnce smažený sýr do hrníčku

Zapomněl/a jsem heslo