Rozmarýn
Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého vzrůstu. Jako koření se používají listy jehličkového tvaru, čerstvé i sušené. Pokrmu rozmarýn dodává trpce kořenitou chuť.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého vzrůstu. Jako koření se používají listy jehličkového tvaru, čerstvé i sušené. Pokrmu rozmarýn dodává trpce kořenitou chuť.
Surimi tyčinky známe pod častějším názvem "krabí tyčinky". Ty však obsahují minimální množství… Číst dál
Původ sushi je v Japonsku. Připravuje se ve tvaru rolek ze speciální ochucené rýže, mořské řasy,… Číst dál
Svíčková omáčka je královnou mezi českými omáčkami. Má mnoho možných způsobů přípravy, použitých… Číst dál
Po sražení mléka vznikne žlutozelená tekutina, jakési mléčné sérum pod rozšířeným názvem syrovátka.… Číst dál
Syřidlo je enzym, který se používá při výrobě sýrů k srážení mléka. Jeho hlavním úkolem je přeměnit… Číst dál
Šafrán je vytrvalá podzemní bylina, je známo asi 80 druhů. Šafrán byl, a stále je, nejdražší koření… Číst dál
Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál
Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál