Rozmarýn
Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého vzrůstu. Jako koření se používají listy jehličkového tvaru, čerstvé i sušené. Pokrmu rozmarýn dodává trpce kořenitou chuť.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého vzrůstu. Jako koření se používají listy jehličkového tvaru, čerstvé i sušené. Pokrmu rozmarýn dodává trpce kořenitou chuť.
Tagliatelle jsou ploché a dlouhé vaječné nudle z tvrdozrnné pšenice původem z Itálie. Jsou podobné… Číst dál
Tahini je pasta ze sezamových semínek. Semínka mohou být obojí, loupaná i neloupaná. U nás se… Číst dál
Tajine je severoafrický pokrm a zároveň keramická hliněná nádoba, v níž se připravuje. Poklice má… Číst dál
Oválné, až 9 cm veliké, plody tamarilla mají pevnou a lesklou slupku, pod kterou je ukrytá masitá a… Číst dál
Tamarind (tamaryšek, kyselé datle, indické datle) má silně sladkokyselou chuť. Luskovité plody jsou… Číst dál
Tandoori je asi 1 m vysoká hliněná nebo kovová kruhová pec, zapuštěná do země, ve které se topí… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál
Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál