Rozmarýn
Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého vzrůstu. Jako koření se používají listy jehličkového tvaru, čerstvé i sušené. Pokrmu rozmarýn dodává trpce kořenitou chuť.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého vzrůstu. Jako koření se používají listy jehličkového tvaru, čerstvé i sušené. Pokrmu rozmarýn dodává trpce kořenitou chuť.
Miřík celer je známá zelenina, patřící do čeledi miříkovitých. Celer pěstujeme pro kořeny a listy.… Číst dál
Celer řapíkatý není tak oblíbený jako celer bulvový. Může za to jeho specifická chuť a tužší… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Cibulačka, původně francouzská polévka, je ve své podstatě velmi jednoduchá. Základem je hromada… Číst dál
Pravlastí cibule je střední Asie. Tato rostlina je dvouletá. Pěstuje se v mnoha odrůdách, které se… Číst dál
Cider je vlastně jablečné víno, vznikající kvašením jablečného moštu. O jeho původu se vedou letité… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál