Rozmarýn
Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého vzrůstu. Jako koření se používají listy jehličkového tvaru, čerstvé i sušené. Pokrmu rozmarýn dodává trpce kořenitou chuť.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého vzrůstu. Jako koření se používají listy jehličkového tvaru, čerstvé i sušené. Pokrmu rozmarýn dodává trpce kořenitou chuť.
Proces mělnění (homogenizace) materiálu v kutru se nazývá kutrování (viz pojem výše). Číst dál
Květová špička je velmi kvalitní hovězí maso s jemnými vlákny. Jedná se o nejlepší část z kýty,… Číst dál
Kynuté těsto je druh těsta, které se připravuje z různého poměru mouky, cukru,droždí, tuku a vajec.… Číst dál
Kyselina citronová se nachází v mnoha druzích ovoce a zeleniny, největší koncentrace je v… Číst dál
Kyška je nápoj velmi podobný zákysu. Jedná se o druh zakysaného mléčného výrobku, který se vyrábí… Číst dál
Lahůdkové droždí jsou sušené vločky droždí, jehož složkou je sladový výtažek. Nepoužívá se ke… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál