Sultánky
		
Sultánky jsou velmi sladké rozinky, sušené z velkých a bezsemenných bobulí hroznového vína. Používají se do sladkých pokrmů a moučníků.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
		
Sultánky jsou velmi sladké rozinky, sušené z velkých a bezsemenných bobulí hroznového vína. Používají se do sladkých pokrmů a moučníků.
Kardamom černý je koření z Nepálu a Indie, které se používá při dušení nebo pečení tučnějších mas.… Číst dál
	Kardamom zelený, koření s lidovým názvem mouřenínský pepř, původem z Kardamomských hor v Indii, je… Číst dál
	Kari je složitá směs, používaná především v indické, thajské, indonéské a čínské kuchyni. Směsí je… Číst dál
	Karkade je ibiškový čaj, připravovaný ze sušených zdužnatělých květů ibišku súdánského. Je… Číst dál
	Karob (svatojánský chléb) je jedlým plodem stálezeleného subtropického stromu rohovníku obecného.… Číst dál
	Kaštan jedlý je plodem kaštanovníku jedlého, dlouhověkého stromu, dosahujícího výšky až 30 m.… Číst dál
	Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
	Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
	Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
	Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál