Tandoori [tandúr]
Tandoori je asi 1 m vysoká hliněná nebo kovová kruhová pec, zapuštěná do země, ve které se topí dřevěným uhlím. Je určena na vaření a pečení, pečou se v ní masa na jehlách a pita chleba. Je známá od Turecka až po Čínu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tandoori je asi 1 m vysoká hliněná nebo kovová kruhová pec, zapuštěná do země, ve které se topí dřevěným uhlím. Je určena na vaření a pečení, pečou se v ní masa na jehlách a pita chleba. Je známá od Turecka až po Čínu.
Bazalka pravá je v gastronomii velmi oblíbená a často používaná. Jedná se o nízkou aromatickou… Číst dál
Bedla vysoká je houba z čeledi pečárkovitých. Houbaři je ceněná ke kuchyňskému zpracování. Používá… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Beleše jsou něco mezi bavorským vdolkem a maďarským langošem. Připravují se z jednoduchého a… Číst dál
Černá čočka beluga je potravina s vysokou nutriční hodnotou. Dováží se k nám z Kanady. Svými… Číst dál
Bešamel je základní světlá omáčka, tradiční především ve francouzské kuchyni. Její příprava je… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál