Okurková marmeláda se zázvorem

Simply Food Kuchařka: Simply Food

Doba přípravy: 3 hodiny 4 porce Zavařeniny 12 názorů

Suroviny

3 salátové okurky (ty, co jsem použila já, vážily 750 g)
želírovací cukr (v poměru dle váhy okurek Já použila želírovací cukr 3:1 a na váhu okurek jsem ho použila 150 g)
šťáva z poloviny citronu
čajová lžička soli
čajová lžička strouhaného zázvoru
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Okurky omyjte, pokud chcete, můžete i oloupat, ale není to nutné.

  2. Omyté okurky nastrouhejte na struhadle, já použila hrubší nudličky, protože mám ráda v jídle strukturu.

  3. Okurky dejte do hrnce a přidejte cukr, sůl dle chuti a zázvor. Nechte přibližně 2 hodiny odpočívat.

  4. Po dvou hodinách přiveďte okurky k varu, přidejte citronovou šťávu a vařte 5 minut.

  5. Poté okamžitě plňte do uzavíratelných sklenic vypláchnutých horkou vodou. Uzavřené sklenice otoče dnem vzhůru a nechte vychladnout.

    Marmeláda má dlouhou trvanlivost, pouze po otevření skladujte v lednici.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 226 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Okurková marmeláda se zázvorem

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • Simply Food Simply Food(autor receptu)

    Jarmila: Použila jsem želirovací cukr typu 3:1, vyrábí např. Dr. Oetker pod názvem Super želírovací cukr, ale aby to nebylo tak sladké, a vynikly ty okurky tak jsem ho nepoužila takové množství jak je doporučeno (tedy 250 g) ale pouze 150g... pořád se nejedná o klasickou marmeládu, ale má mít v sobě ten kontrast sladkosti a zeleniny.

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    Marmeláda ma zaujala. Len neviem, na 750 g uhoriek koľko má byť byť cukru. 150 g alebo v pomere 3:1? Ak 3:1, potom by som dala 250 g. Môžete to, prosím, upresniť? Ďakujem.

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Tak tohle jsem prehlidla!!! Supeeer. Teda ja fakt cucim jen tim bilym!!
    Uz jsem prisla na "sladky salat" z okurky: nastrouhana okurka s hutnym jogurtem/tvarohem, s cukrem a skorici, orisky, mozno pridat i jiny ovoce jako brosvke, jahody, tresne, atd...
    ...ale marmelada me nenapadla! Ja je totiz moc nedelam... moc pekny, bodik je jasnej:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    pre mňa doteraz najviac "exotická" bola marmeláda zo zelených paradajok...:-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Nevídané, neslýchané;-):-):yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    To koukám:-O, z okurek marmeláda by mne ani ve snu nenapadla.. ale proč ne? Je to velmi zajímavé:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veľmi zaujímavé...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Velmi zajímavý recept :-O:yes: Ukládám ;-)

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    zajímavé:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Simply Food Simply Food(autor receptu)

    Nadja: Výborně se hodí k čerstvé bagetě (luxusní je v kombinaci s modrým sýrem) a nebo croissantu, ale stejně tak dobře se dá použít jako příloha k masu.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-O Zajímavá netradiční marmeláda. Používáš ji stejně jako klasickou marmeládu - třeba malinovou?

    Odpovědět

Tématické fráze: marmelada z okurek cuketová marmeláda se zázvorem zázvorová marmeláda hrušková marmeláda se zázvorem marmeláda ze salátové okurky zajímavé marmelády okurka s cukrem okurkovy džem cuketová marmeláda marmeláda se zázvorem marmeláda z cukety se zázvorem recepty se zázvorem okurkový salát okurkoová marmeláda recept salátová okurka marmeláda okurková marmeláda k masu marmilada s okurek okurkova marmilada okurkovi džem recept na okurkovou marmeláda