Wok
Wok pánev určitě nechybí v kuchyních, kde připravují asijská jídla. Někdy se mu říká čínská pánev. Díky svému typickému tvaru je vhodná na vaření a smažení, teplo je rozváděno po celém povrchu a jídlo je rychle hotové.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Wok pánev určitě nechybí v kuchyních, kde připravují asijská jídla. Někdy se mu říká čínská pánev. Díky svému typickému tvaru je vhodná na vaření a smažení, teplo je rozváděno po celém povrchu a jídlo je rychle hotové.
Campari je typický italský hořko-sladký nápoj, který se řadí mezi bylinkové likéry. Vyrobil jej… Číst dál
Canapé, kanapka neboli jednohubka je malé jídlo, spíše předkrm. Podkladem je buď kousek chleba nebo… Číst dál
Candát je sladkovodní, ušlechtilý druh ryby, obývající pomalu tekoucí vody, rybníky nebo zákoutí… Číst dál
Caprese je jednoduchý italský salát, pocházející z Kampánie. Obsahuje tenké plátky mozzarelly a… Číst dál
Caro je instantní obilninový nápoj. Je v něm rozpustná směs kávovin ve složení ječmen, slad z… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Černucha setá je jednoletá rostlina, kterou známe více pod názvem černý kmín. V Indii a arabském… Číst dál
Kmín kořenný luční je běžná bylina, rostoucí u nás i planě na loukách. Je jedním z nejstarších… Číst dál
Ostrá směs koření piri-piri obsahuje kromě mletých chilli papriček citronovou kůru, cibuli, česnek,… Číst dál
Česnek kuchyňský, allium sativum, je celosvětově známé koření, bez kterého si nedokážeme představit… Číst dál
Koriandr je příbuzný anýzu, kmínu a kopru. Pěstuje se i u nás. Listový koriandr se využívá v… Číst dál
Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého… Číst dál