Wok
Wok pánev určitě nechybí v kuchyních, kde připravují asijská jídla. Někdy se mu říká čínská pánev. Díky svému typickému tvaru je vhodná na vaření a smažení, teplo je rozváděno po celém povrchu a jídlo je rychle hotové.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Wok pánev určitě nechybí v kuchyních, kde připravují asijská jídla. Někdy se mu říká čínská pánev. Díky svému typickému tvaru je vhodná na vaření a smažení, teplo je rozváděno po celém povrchu a jídlo je rychle hotové.
V dřívějších dobách probíhaly domácí zabijačky v mnoha domácnostech na vesnicích. Dělaly se… Číst dál
Záklechtka je směs vody a hladké nebo polohrubé mouky, popřípadě obojí, která se používá k… Číst dál
Zakysaná smetana je mléčný výrobek, který vzniká fermentací pomocí bakterií mléčného kvašení. Dříve… Číst dál
Zásmažka, na rozdíl od záklechtky, je jíška připravovaná z tuku a mouky. Kuchaři nejčastěji… Číst dál
Závin nebo také štrúdl je moučník pocházející z Rakouska, z 18. století. Těsto, ze kterého záviny… Číst dál
Zázvor lékařský pochází z Číny nebo z Indie. Je to rostlina z čeledi zázvorovitých, jako koření se… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál
Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál