Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Wok

Wok pánev určitě nechybí v kuchyních, kde připravují asijská jídla. Někdy se mu říká čínská pánev. Díky svému typickému tvaru je vhodná na vaření a smažení, teplo je rozváděno po celém povrchu a jídlo je rychle hotové.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Steak

Na steak se vždy používá to nejlepší maso. Přes vlákno se krájí plátek z většího kusu, často… Číst dál

Steak

Stévie sladká

Stévie sladká je bíle kvetoucí, tropická, světlomilná rostlina. Říká se jí také sladká tráva. Je… Číst dál

Stévie sladká

Suflé

Suflé je kulinářská specialita, lehká jako obláček. Je to dezert plný chuti a vzduchových bublinek.… Číst dál

Suflé

Sůl černá

Tato sůl se těží ze sopečných jezer. Černá nebo i narůžovělá barva je ovlivněna minerály. Sůl… Číst dál

Sůl černá

Sultánky

Sultánky jsou velmi sladké rozinky, sušené z velkých a bezsemenných bobulí hroznového vína.… Číst dál

Sultánky

Surimi

Surimi je tradiční japonský pokrm, který se připravuje z ryb. Nejčastěji se dělá z masa tresky a… Číst dál

Surimi

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Naposledy jste si prohlédli