Nutriční hodnoty (Chléb pečený v římském hrnci - postup)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 571 kJ / 136 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
| Tuky | 4,85 g |
| – nasycené | 0,63 g |
| – nenasycené | 4,28 g |
| –– mononenasycené | 1,75 g |
| –– polynenasycené | 2,53 g |
| ––– omega 3 | 1,60 g |
| Vláknina | 7,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8,01 g |
| Sůl | 20,01 g |
| Sacharidy | 12,25 g |
| – cukry | 5,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 balení 1 balení pšenično-žitné mouky na domácí chléb - 900 g | ||
| 3 lžičky 3 lžičky kmínu - mix celý a drcený | Kmín | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky lněného semínka - možno vynechat, | Lněná semínka | 10 g |
| 2,5 lžičky 2,5 lžičky soli | Sůl mořská | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 25 g 25 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 25 g |
| 6 dl 6 dl vody | Voda | 600 ml |