

Mramorované pusinky
Suroviny
- 2 bílky
- 1 lžička citronové šťávy
- 140 g moučkového cukru
- 1 lžíce rozpuštěné čokolády na vaření
- 50 g lískových oříšků (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Bílky vyšleháme na sníh, zašleháme citronovou šťávu a cukr.
Na ušlehaný sníh pramínkem nakapeme rozpuštěnou, ale zchladlou čokoládu a příborovým nožem směs jednou až dvakrát promíchneme.
Na plech vyložený papírem nastříkáme pusinky, do každé vmáčkneme několik oříšků na kousky a sušíme asi hodinu při 120°C.
Po vypnutí trouby necháme pusinky ještě asi hodinu dosušit.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Ona dnes
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mramorované pusinky
-
bara.it: děkuji moc za vyzkoušení a krásné foto
-
Výborné a diky oříškům křupavé pusinky. Místo čokolády na vaření jsem měla mléčnou a tak to mramorování na fotce není moc vidět.
6
-
také bych prosím ochutnala
-
Dobrý nápad
-
Iri krása a určitě dobrotisko
Hned bych Ti z misečky uloupila a ne jeden.
-
Irule, s těmi kousky oříšků to vypadá lákavě
Dovolila jsem Ti přidat do podobných jeden recept, který není můj, ale mám tam fotku, kdy jsem také dělala mramorované pusinky, ale trochu jinak.
Až v pytlíku jsem vařečkou udělala tunýlek a do něho nalila vychládlou rozpuštěnou čokoládu. Hezky to potom mramoruje a čokoláda je tam pěkně cítit.
Můžeš příště vyzkoušet (a recept smaž, pokud budeš chtít)