Nutriční hodnoty (Křupavá mandlová velikonoční vajíčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 040 kJ / 3 356 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,25 g |
| Tuky | 200,53 g |
| – nasycené | 111,36 g |
| – nenasycené | 83,97 g |
| –– mononenasycené | 66,27 g |
| –– polynenasycené | 17,70 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 14,00 g |
| Cholesterol | 725 mg |
| Sodík | 32 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 331,42 g |
| – cukry | 118,57 g |
| ––– laktóza | 3,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 50 g 50 g strouhaných mandlí | Mandle loupané mleté | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 1 1 žloutek na potření | Vaječný žloutek | 23 g |
| mandlové lupínky na ozdobu | Mandle loupané |