Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Valentýnský dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie13 419 kJ /
3 207 kcal
Bílkoviny50,52 g
– z toho živočišné bílkoviny20,78 g
– z toho rostlinné bílkoviny29,74 g
Tuky163,37 g
– nasycené44,12 g
– nenasycené110,23 g
–– mononenasycené80,55 g
–– polynenasycené29,68 g
––– omega 38,70 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 424 mg
Sodík 4,38 g
Sůl0,61 g
Sacharidy376,45 g
– cukry187,25 g
––– laktóza16,75 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 dl 1 dl oleje Olej řepkový 100 ml
1 lžíce 1 lžíce kakaa Kakao prášek 25 g
2 lžíce 2 lžíce rybízové marmelády Marmeláda z červeného rybízu 30 g
15 dkg 15 dkg cukru Cukr bílý 150 g
1/4 l 1/4 l mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
25 dkg 25 dkg polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
1 lžíce 1 lžíce sody (nebo kypříci prášek do pečiva) Jedlá soda 15 g
150 ml 150 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 150 ml
marmeláda Marmeláda jahodová
kiwi (můžou být i jahody nebo banány) Jahody čerstvé

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.