Nutriční hodnoty (Nadívaná kachna s divokým zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 109 kJ / 7 196 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 350,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 307,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,38 g |
| Tuky | 497,25 g |
| – nasycené | 171,90 g |
| – nenasycené | 282,61 g |
| –– mononenasycené | 220,84 g |
| –– polynenasycené | 61,77 g |
| ––– omega 3 | 2,69 g |
| Vláknina | 70,20 g |
| Cholesterol | 1,96 g |
| Sodík | 6,37 g |
| Sůl | 12,83 g |
| Sacharidy | 264,30 g |
| – cukry | 248,80 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5-2 kg 1,5-2 kg kachna | Kachna | 1750 g |
| 200 g 200 g uzeného masa (bok, plec) | Vepřová plec uzená | 200 g |
| 100 g 100 g uzené slaniny | Špek | 100 g |
| 4 4 žemle (housky, rohlíky) | Houska pšeničná | |
| 2 dl 2 dl mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| bylinky - kopřivy, petrželka kudrnka, pažitka | Petržel nať čerstvá | |
| 500 g 500 g mletého vepřového boku a plece | Vepřový bok | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 špetky 2 špetky muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| česnek (podle chuti) | Česnek čerstvý | |
| 1 hlávka 1 hlávka červeného zelí | Zelí červené čerstvé | 3000 g |
| 2 dl 2 dl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
| hladká mouka (podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín |