Nutriční hodnoty (Pravá jihočeská kulajda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 912 kJ / 1 174 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,86 g |
| Tuky | 59,31 g |
| – nasycené | 26,08 g |
| – nenasycené | 23,89 g |
| –– mononenasycené | 18,95 g |
| –– polynenasycené | 4,94 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 28,17 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 556 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 88,57 g |
| – cukry | 20,20 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 300 g 300 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 300 g |
| 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| kmín | Kmín | |
| 250 ml 250 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |