Nutriční hodnoty (Plesnivé brambory II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 688 kJ / 2 077 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 54,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 76,50 g |
| – nasycené | 50,00 g |
| – nenasycené | 24,17 g |
| –– mononenasycené | 21,67 g |
| –– polynenasycené | 2,50 g |
| ––– omega 3 | 0,82 g |
| Vláknina | 33,00 g |
| Cholesterol | 267 mg |
| Sodík | 5,09 g |
| Sůl | 12,50 g |
| Sacharidy | 246,33 g |
| – cukry | 18,33 g |
| ––– laktóza | 3,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| sýr Niva (Pokud možno hodně) | Niva 50% t. v s. | |
| 25 dkg 25 dkg plísňového sýru i více | Niva 50% t. v s. | 250 g |
| Sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej extra viržin nebo slunečnicový ale v zásadě hodně dobrý | Olej řepkový | |
| kuřecí stehna | Kuře stehno s kůží | |
| kuřecí prsa | Kuře prso | |
| vepřovou kýtu nebo mladé hovězí | Vepřová kýta | |
| (Ale maso klidně vynechte) | Vepřová kýta |