Nutriční hodnoty (Plesnivé brambory II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 688 kJ / 2 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,17 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 54,17 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 76,50 g |
– nasycené | 50,00 g |
– nenasycené | 24,17 g |
–– mononenasycené | 21,67 g |
–– polynenasycené | 2,50 g |
––– omega 3 | 0,82 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 5,09 g |
Sůl | 12,50 g |
Sacharidy | 246,33 g |
– cukry | 18,33 g |
––– laktóza | 3,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
sýr Niva (Pokud možno hodně) | Niva 50% t. v s. | |
25 dkg 25 dkg plísňového sýru i více | Niva 50% t. v s. | 250 g |
Sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olej extra viržin nebo slunečnicový ale v zásadě hodně dobrý | Olej řepkový | |
kuřecí stehna | Kuře stehno s kůží | |
kuřecí prsa | Kuře prso | |
vepřovou kýtu nebo mladé hovězí | Vepřová kýta | |
(Ale maso klidně vynechte) | Vepřová kýta |