Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový gratin

Plátky cukety naplněné šťavnatou masovou směsí, smotané do roládek a zapečené v rajčatové omáčce pod vrstvou rozpečeného sýra. Lahodné jídlo z jednoho pekáče, které potěší oko i chuť a voní aromatickými bylinkami.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 190 kJ /
2 913 kcal
Bílkoviny174,89 g
Tuky125,56 g
Vláknina14,35 g
Cholesterol 914 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,31 g
Sacharidy266,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme vypotit zhruba 15 minut. Krok 2: Mleté maso osolíme, opepříme a vmícháme dvě vejce. Přidáme lžíci až dvě strouhanky. Krok 3: Cuketové plátky osušíme, na každý dáme váleček mletého masa a zabalíme do roládky, kterou spíchneme párátkem. Krok 4: Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a v kastrůlku orestujeme na rozehřátém oleji. Rajčata i s nálevem přidáme k cibuli. Krok 5: Ve 350 ml vody rozdrobíme bujón a přilijeme k rajčatům. Přidáme propláchnutou rýži, osolíme a přivedeme k varu. Krok 6: Poté ihned přendáme do pekáčku, zatlačíme do směsi roládky a poklademe plátky mozzarelly. Eidam rozprostřeme na rýži, posypeme lístky tymiánu a bazalky. Opepříme a zapečeme ve vyhřáté troubě. Krok 7: Pečeme při 180 °C. Prvních 30 minut pečeme přikryté alobalem, a poté na 10 minut odkryjeme a zapečeme dozlatova.

TIP: Oblíbené recepty na gratinované pokrmy

Zveřejněno 5. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový gratin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3V1A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový gratin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3V1A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivetko,vypadá to moc dobře:-K+10:-p:yes:

Věřím, že to musí být mňam a i na pohled to vypadá skvěle.:-p:yes:

BILKOVAI tak to Vám pěkně děkuji za radu.:-p:-p:-O

porada, tak se netrap a dopřej si, čeho tvé tělo žádá.Já to taky tak dělám;-)

BILKOVAI - na noc to není férovka.:-8:-)):-)):-))

porada (neregistrovaný), jsem ráda, že dělám chutě:-8:-D:yes:

BILKOVAI:Koukám, že na ty Srecepty si budu muset taky posvítit:-D, mají tam zajímavé věci;-). Ivetko super:yes:

Rebí, právě to vůbec není pracné. Uděláš z masa váleček, dvakrát zamotáš v cuketě, spíchneš a je to. Večeře byla v cuku letu, fakt:-))

BILKOVAI - už mi zase děláte na noc chutě.:-p:-)):-));-):yes:

trochu pracnější, pravda, ale velice interesantní a... krásné;-):-):-K:yes::yes:

Ivetko, to je senzační, moc se mi to líbí a jistě přijde na řadu-supr a máš 3.boda:yes:

Tématické fráze:
gratin, jahlovy gratin, zeleninovy gratin, srecepty.cz, květákový gratin, cuketa recept gratin, cuketovegratine, bramborovo-cuketový gratin, cuketovy hambáč, makarony gratin, cukwtovy gratin, cuketa gratin

Suroviny:
cuketa, maso mleté, vejce, cibule, česnek, rajče sterilované, rýže, sýr mozzarella, sýr eidam plátkový, bujón, strouhanka, olej olivový, sůl, pepř mletý, tymián, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu