

Cuketový gratin
Suroviny
- 1 střední cuketa
- 500 g mletého masa
- sůl
- pepř
- tymián
- bazalka
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 konzerva sterilovaných rajčat nebo odpovídající množství čerstvých
- 300 g rýže
- 120 g Mozzarelly
- 100 g Eidamu
- kostka masoxu
- strouhanka
Postup přípravy receptu
Cuketu si nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme vypotit, cca 15 minut.
Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme dvě vejce, přidáme lžíci až dvě strouhanky. Cuketové plátky osušíme, na každý dáme váleček mletého masa a zabalíme do roládky, kterou spíchneme párátkem.
Cibuli a česnek nasekáme na drobno a v kastrůlku orestujeme na oleji. Rajčata i s nálevem nebo čerstvá pokrájená přidáme k cibuli, přilijeme 350 ml vody, ve které jsme rozdrobili masox, propláchnutou rýži, osolíme a přivedeme k varu. Poté ihned přendáme do pekáčku, zatlačíme do ní roládky, poklademe plátky mozzarelly, eidam rozprostřeme kolem dokola na rýži, posypeme lístky tymiánu, opepříme a zapečeme v troubě. Nejprve přikryté alobalem pečeme 30 minut a na 10 minut odkryjeme, aby vše zezlátlo.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: Srecepty, mírně upravené.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cuketový gratin
-
Ivetko,vypadá to moc dobře
+10
-
Věřím, že to musí být mňam a i na pohled to vypadá skvěle.
-
BILKOVAI tak to Vám pěkně děkuji za radu.
-
porada, tak se netrap a dopřej si, čeho tvé tělo žádá.Já to taky tak dělám
-
BILKOVAI - na noc to není férovka.
-
porada (neregistrovaný), jsem ráda, že dělám chutě
-
BILKOVAI:Koukám, že na ty Srecepty si budu muset taky posvítit
, mají tam zajímavé věci
. Ivetko super
-
Rebí, právě to vůbec není pracné. Uděláš z masa váleček, dvakrát zamotáš v cuketě, spíchneš a je to. Večeře byla v cuku letu, fakt
-
BILKOVAI - už mi zase děláte na noc chutě.
-
trochu pracnější, pravda, ale velice interesantní a... krásné
-
Ivetko, to je senzační, moc se mi to líbí a jistě přijde na řadu-supr a máš 3.boda
-