Nutriční hodnoty (Žampionová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 259 kJ / 62 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,85 g |
| Tuky | 0,55 g |
| – nasycené | 0,09 g |
| – nenasycené | 0,41 g |
| –– mononenasycené | 0,19 g |
| –– polynenasycené | 0,21 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 1,08 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 11,83 g |
| – cukry | 0,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l vody (nebo vývaru) | Voda | 1000 ml |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 400 g 400 g žampionů (nebo mražených hub) | Žampion čerstvý | 400 g |
| ocet (podle potřeby) | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky (na záklechtku) | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |