Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krůtí plátek v hořčicovo-smetanové omáčce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie899 kJ /
215 kcal
Bílkoviny1,04 g
– z toho živočišné bílkoviny0,14 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,90 g
Tuky21,20 g
– nasycené10,90 g
– nenasycené9,80 g
–– mononenasycené8,20 g
–– polynenasycené1,60 g
––– omega 30,36 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 183 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy4,66 g
– cukry0,16 g
––– laktóza0,16 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 krůtí plátky (nebo kuřecí) Krůta prsa bez kůže
1 1 cibulka Cibulka jarní čerstvá
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1 1 větší lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
500 ml 500 ml vývaru (nebo vody + 1/2 kostky drůbežího bujonu) Vývar masový 500 ml
1 lžíce 1 lžíce polotučné hořčice Hořčice plnotučná 15 g
100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
pepř mletý Pepř černý mletý
grilovací koření Grilovací koření
olej Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.