Nutriční hodnoty (Brémský velikonoční chlebíček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 882 kJ / 4 035 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 63,53 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,65 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,88 g | 
| Tuky | 205,80 g | 
| – nasycené | 111,59 g | 
| – nenasycené | 90,58 g | 
| –– mononenasycené | 69,93 g | 
| –– polynenasycené | 20,65 g | 
| ––– omega 3 | 0,61 g | 
| Vláknina | 28,90 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 70 mg | 
| Sůl | 0,13 g | 
| Sacharidy | 467,73 g | 
| – cukry | 179,08 g | 
| ––– laktóza | 7,73 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 370 g 370 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 370 g | 
| 35 g 35 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 35 g | 
| 50 g 50 g cukr krupice | Cukr bílý | 50 g | 
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g | 
| 125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml | 
| 75 g 75 g nasekaných mandlí | Mandle loupané | 75 g | 
| 125 g 125 g kandované citronové kůry | Citronová kůra kandovaná | 125 g | 
| 1 1 citron (šťáva a kůra) | Citrón čerstvý | 90 g | 
| 25 g 25 g práškového cukru | Cukr bílý | 25 g | 
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá | 
 
	