Nutriční hodnoty (Zapečené maso s nivovo-smetanovými brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 623 kJ / 2 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 168,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 137,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,84 g |
| Tuky | 62,56 g |
| – nasycené | 33,88 g |
| – nenasycené | 22,63 g |
| –– mononenasycené | 19,80 g |
| –– polynenasycené | 2,83 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 34,96 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 3,35 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 249,20 g |
| – cukry | 17,28 g |
| ––– laktóza | 2,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| 1/2 kg 1/2 kg vepřového masa (nebo kuřecího) | Vepřová kýta | 500 g |
| 150 g 150 g nivy | Niva 50% t. v s. | 150 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
| máslo | Máslo kravské |