Zeleninový džuveč od babičky

arrefeena Kuchařka: arrefeena

Bezmasá jídla 3 názory

Suroviny

1/4 hrnku rýže
2 dcl studené vody
1/2 dcl olivového oleje
sůl dle potřeby
pepř dle potřeby
koření Orientální směs
5 ks větších rajčat
1 malá cibule
pórek
žlutá paprika
červená paprika
fazolové lusky
kukuřice
hrášek
lilek
zelená petrželka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu podusit s kouskem masoxu. Trochu podlít a dát do ní trochu protlaku. Na dno zapékacího pekáčku dáme asi 5 mm silně nakrájená rajčata po celém dnu. Posolit a popepřit.

  2. Na ně dáme 1/2 dušené zeleniny a opět na ní nakrájená osolená a opepřená rajčata. Na toto všechno rozprostřeme tu syrovou rýži a na ní dáme zbylou udušenou zeleninu a na to ještě na tenko nakrájená rajčata.

  3. Na to vše nalijeme 1/2 dcl vody. Nakonec opět opepřit a osolit rajské. Pevně zakrýt alobalem nebo pokličkou.

  4. Pečeme 1/2 hodiny nebo dle potřeby aby byla rýže měkká.

Poznámka

Nejsem autorem receptu, pouze jsem jej opsala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zeleninový džuveč od babičky

Tématické fráze: džuveč rizoto džuveč recept na džuveč džuveč rizoto jáhlový džuveč recept na vepřový džuveč recept na srbské rizoto recept srbské rizoto džuveč recepty druveč s tofu džuveč recept recepty od babičky džuveč tizoto džuveč bez protlaku ryzeto nebo džuveč zeleninovy džueč zeleninový guláš s červenými fazolemi zeleninový gžuveč džuveč s fazolemi rizeto džuvač