Nutriční hodnoty (Krevetové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 390 kJ / 1 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,40 g |
Tuky | 26,49 g |
– nasycené | 4,51 g |
– nenasycené | 21,08 g |
–– mononenasycené | 17,04 g |
–– polynenasycené | 4,04 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 23,34 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 810 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 240,91 g |
– cukry | 21,07 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g rýže | Rýže bílá | 250 g |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje (extra virgin) | Olej olivový | 22 ml |
4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
200 g 200 g předvařených loupaných krevet (já používám menší kokteilové) | Krevety loupané | 200 g |
1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
200 g 200 g hrášku (mraženého nebo čerstvého, NE konzerva!) | Hrášek zelený | 200 g |
sůl (není nutná - solíme česnekem) | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
parmazán (strouhaný) | Parmezán |