Nutriční hodnoty (Bramborová bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 045 kJ / 2 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 103,43 g |
| – nasycené | 25,46 g |
| – nenasycené | 68,95 g |
| –– mononenasycené | 47,65 g |
| –– polynenasycené | 21,30 g |
| ––– omega 3 | 1,41 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 594 mg |
| Sůl | 1,98 g |
| Sacharidy | 364,70 g |
| – cukry | 137,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g vařených brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 3 3 vejce - z bílků sníh | Vejce slepičí | 210 g |
| 250 g 250 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 130 g 130 g rozpuštěného tuku (máslo, Hera) | Margarín | 130 g |
| 130 g 130 g cukru (dávám méně) | Cukr bílý | 130 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| lžíce citrónové šťávy může být i trochu kůry | Šťáva z citrónu | |
| rozinky nebo ořechy - nemusí být | Rozinky |