Nutriční hodnoty (Polévka čočkovice na kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 4 230 kJ / 1 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,84 g |
Tuky | 5,45 g |
– nasycené | 0,91 g |
– nenasycené | 4,47 g |
–– mononenasycené | 1,30 g |
–– polynenasycené | 3,17 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 54,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 815 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 151,60 g |
– cukry | 38,62 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g čočky | Čočka hnědá neloupaná | 250 g |
1/2 sklenice 1/2 sklenice kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 100 g |
jakákoliv uzenina (nejlepší je klobása) | Párek vepřový | |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
hlíva ústřičná | Hlíva ústřičná syrová | |
zeleninový bujón (vývar) | Bujón zeleninový | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
tak 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
jeli třeba tak ocet | Ocet lihový | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |