Nutriční hodnoty (Polévka čočkovice na kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 230 kJ / 1 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,84 g |
| Tuky | 5,45 g |
| – nasycené | 0,91 g |
| – nenasycené | 4,47 g |
| –– mononenasycené | 1,30 g |
| –– polynenasycené | 3,17 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 54,74 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 815 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 151,60 g |
| – cukry | 38,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g čočky | Čočka hnědá neloupaná | 250 g |
| 1/2 sklenice 1/2 sklenice kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 100 g |
| jakákoliv uzenina (nejlepší je klobása) | Párek vepřový | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| hlíva ústřičná | Hlíva ústřičná syrová | |
| zeleninový bujón (vývar) | Bujón zeleninový | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| tak 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| jeli třeba tak ocet | Ocet lihový | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |