Nutriční hodnoty (Buši červená řepa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 125 kJ / 986 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,50 g |
| Tuky | 3,00 g |
| – nasycené | 0,60 g |
| – nenasycené | 1,65 g |
| –– mononenasycené | 0,60 g |
| –– polynenasycené | 1,05 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 12,69 g |
| Sůl | 31,50 g |
| Sacharidy | 207,50 g |
| – cukry | 189,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 1,5 kg červené řepy (ideálně stejně velké bulvy menší velikosti) | Červená řepa čerstvá | |
| kyselina citronová (několik špetek, nemusí být) | E330 - Kyselina citronová | |
| 600 ml 600 ml 5% octa | Ocet lihový | 600 ml |
| 600 ml 600 ml vody (nebo 400 ml 8% octa + 800 ml vody) | Voda | 600 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce soli | Sůl mořská | 30 g |
| 3,5 lžíce 3,5 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 52.5 g |
| 1 špetka 1 špetka anýzu | Anýz semena | |
| 1 lžička 1 lžička fenyklu | Fenykl hlíza | 5 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku Pomůcky ke konzervování (Dr. Oetker) |