Dokonalá zelňačka
Pokud máte rádi husté a vydatné polévky, pak vyzkoušejte tento vyladěný recept. Najdete v něm spoustu zelí a brambor, dobrou klobásu a pálivá paprika Vás trošku polechtá na jazyku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 000 kJ / 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,98 g |
Tuky | 6,42 g |
Vláknina | 14,40 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 7,05 g |
Sacharidy | 30,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmahneme cibulku a když začne sklovatět, přidáme klobásu nakrájenou na čtvrtkolečka a opečeme ji spolu s cibulkou.
Krok 2: Když je klobása krásně opečená, zasypeme červenou paprikou (nešetříme) a necháme ji rozvonět, ale pozor, aby se nepřipálila a nezhořkla.
Krok 3: Ihned po rozvonění zalijeme základ horkou vodou (tak pět centimetrů), přidáme zelí i s nálevem, zbytek koření, nakrájené brambory, houby a dolijeme vodou.
Krok 4: Osolíme, kápneme do polévky trochu octa, malinko cukru, a necháme vařit, dokud brambory nezměknou.
Krok 5: Do hrnečku odebereme trochu vody z polévky a rozmícháme ji se dvěma lžícemi zakysané smetany.
Krok 6: Necháme provařit alespoň deset minut, pokud je třeba, dochutíme solí, pepřem, paprikou, zkrátka co je třeba.
Krok 7: Před podáváním necháme alespoň půl hodiny odležet, nejlépe pak celou noc.
Zveřejněno 22. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dokonalá zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8ZL
Moje poznámka
Dokonalá zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8ZL
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
chadimovaivana před 3 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 2 hodinami
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 11 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 12 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 13 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 13 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 14 hodinami
Maková náplň
mismi před 14 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 16 hodinami
Tématické fráze:
recept na zelnacku,
zelnacka,
maďarská zelnačka,
zelňačka top recepty,
recepty zelňačka,
top recepty zelňačka,
příprava zelňačky,
zelňačka videorecept,
zelňačka recept,
priprava zelňačka,
recepty na zelňačku,
zelňačka ze zbytku zelí,
top recept zelnacka,
zelňačka recepty,
recept na dobrou zelňačku,
jak udělat dobrou zelnacku,
zelnacka s brambory,
top zelnacka,
zlnacka,
recept zelnačka
Suroviny:
zelí kysané,
klobása maďarská,
cibule,
brambory,
smetana zakysaná,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
houby sušené,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená pálivá,
kmín celý,
sůl,
pepř,
ocet,
cukr
Komentáře (20)
Mám kvalitní domácí brambory od souseda a ty se opravdu vaří dlouho a je to varný typ B.