Nutriční hodnoty (Tábornický guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 280 kJ / 1 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 194,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 171,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,16 g |
| Tuky | 57,71 g |
| – nasycené | 26,14 g |
| – nenasycené | 28,31 g |
| –– mononenasycené | 22,85 g |
| –– polynenasycené | 5,46 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 40,44 g |
| Cholesterol | 410 mg |
| Sodík | 672 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 156,70 g |
| – cukry | 41,44 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g hovězího předního masa | Hovězí plec | 800 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 37.5 g |
| 4-5 4-5 cibulí (nakrájených na kostičky) | Cibule čerstvá | 315 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky jemně nasekaného česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| špetka špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
| 500 g 500 g brambor (oškrábaných, omytých a nakrájených na kostičky) | Brambor zimní | 500 g |
| 3 3 zelené papriky (zbavené jádřinců a omyté) | Paprika zelená čerstvá | |
| 4 4 rajčata (omytá) | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 52.5 g |
| voda na podlití | Voda |