Nutriční hodnoty (Polévka ze dvou košťálovin s krupkama)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 1 298 kJ / 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,03 g |
Tuky | 14,74 g |
– nasycené | 3,58 g |
– nenasycené | 7,05 g |
–– mononenasycené | 5,16 g |
–– polynenasycené | 1,89 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 12,31 g |
Cholesterol | 472 mg |
Sodík | 3,48 g |
Sůl | 8,59 g |
Sacharidy | 13,86 g |
– cukry | 7,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
1/2 1/2 brokolice i s lístky | Brokolice čerstvá | 250 g |
hrst hrst hrášku | Hrášek zelený | |
kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
2-3 hrsti 2-3 hrsti krupek (nejmenší kroupy) | Kroupy ječné | |
1 kostka 1 kostka zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 10 ml |
1 lžíce 1 lžíce Vegety | Kořenící směs sypká | 15 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
sůl | Sůl mořská | |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
jíška (nemusí být) | Jíška máslová |