Nutriční hodnoty (Polévka ze dvou košťálovin s krupkama)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 1 298 kJ / 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,03 g |
| Tuky | 14,74 g |
| – nasycené | 3,58 g |
| – nenasycené | 7,05 g |
| –– mononenasycené | 5,16 g |
| –– polynenasycené | 1,89 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 12,31 g |
| Cholesterol | 472 mg |
| Sodík | 3,48 g |
| Sůl | 8,59 g |
| Sacharidy | 13,86 g |
| – cukry | 7,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
| 1/2 1/2 brokolice i s lístky | Brokolice čerstvá | 250 g |
| hrst hrst hrášku | Hrášek zelený | |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2-3 hrsti 2-3 hrsti krupek (nejmenší kroupy) | Kroupy ječné | |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 10 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce Vegety | Kořenící směs sypká | 15 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| jíška (nemusí být) | Jíška máslová |