Nutriční hodnoty (Lehká večeře z brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 676 kJ / 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,47 g |
| Tuky | 48,41 g |
| – nasycené | 5,94 g |
| – nenasycené | 36,43 g |
| –– mononenasycené | 26,42 g |
| –– polynenasycené | 10,01 g |
| ––– omega 3 | 2,77 g |
| Vláknina | 6,89 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 212 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 27,86 g |
| – cukry | 6,08 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2-3 2-3 brambory (středně velké) | Brambor zimní | 125 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| malá plechovka žampionů (nebo několik čerstvých) | Žampion zavařený | |
| pažitka (dle chuti, ale můžeme použít i medvědí česnek nebo jiné bylinky) | Česnek medvědí čerstvý | |
| trochu trochu kmínu | Kmín | |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |