Domácí sýr (bez syřidla)
Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti, výborný je také s česnekem nebo s čerstvými bylinkami.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 300 kJ / 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,07 g |
Tuky | 15,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 25,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sýr jsem dělala poprvé a vůbec není špatný. Nepřidávala jsem žádné bylinky, ani kořeni, abych vyzkoušela chuť samotného sýru. Příště zkusím přidat i trochu smetany. Výtěžnost sýru byl 350-400 g.
inspirace na: http://conovehonakopci.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2022 09:46
Bohužel kvalita našich kupovaných surovin nic moc. Výtěžnost minimální, více odpadu, syrovátka, voda.
15. 1. 2020 19:15
Taky se mi nesrazilo. Přitom mléko i tvaroh od farmáře. .....
8. 9. 2019 19:39
Ahoj.jak prosim natavujete syr?mne se to pripalilo docela na dno kastrolu
23. 10. 2018 10:54
Já si dělám sýr ve fermentoru kuvings. Je to fakt lahoda.
26. 5. 2017 12:51
Táák a sýr už je v ledničce na uležení. Při cezení jsem koštla a bude určitě dobrý. Neměla jsem citron, ale použila jsem ocet a ukázkově se to vysráželo.
22. 4. 2017 10:24
Vyskoušel sem to bez sody nemá to chybu je chutnejší než ze sodou doporučuji bez sody
22. 4. 2017 08:35
Moc dobry
4. 2. 2017 09:04
Tak jsem taky vyzkoušela dělala jsem z poloviční dávky, tedy 250g tvarohu a 250ml mléka z automatu. Bála jsem se, abych nepresolila tak jsem dala jen 2 špetky a je to málo. Při zahřívání se hmota začala sama srážet i bez citronu, nakonec jsem jej ale přidala.. No asi jsem tavila moc kvalitně - vznikl mi sýr podobný eidamu, stejně tvrdý a žlutý i chuť je podobná. Úplně jiný než na vašich fotografiích. Výsledkem je 93g skoro eidamu
5. 3. 2015 11:34
Nevím, kde jsem udělala chybu. Mléko plnotučné ze sklinky ( mlékomat nemáme) 2 plnotučné kostky tvarohu, ale nesrazilo se mi to. Je to pořád tekuté i po přidání citronové šťávy. a já se tak těšila na sýr.... co stím budu dělat, asi vyliji. Škoda
3. 9. 2014 10:21
prečo tam ide sóda ? ta musi zmenit chut ?
29. 5. 2014 09:09
Hmotu se mi bohužel nepodařilo rozpustit v kompaktní hmotu. Je to směs hotového sýru, polorozpuštěného a nerozpuštěného tvarohu. Nevim proč, zahrival jsem ho víc jak pul hodiny, zkoušel málo i hodně. Nevíte proč?
30. 4. 2014 00:26
Jirka:Nikdy jsem neděla z krabicového méka,vždy přímo ze statku od kravičkya dvou kostek tvarohu,vždy se zadařilo..dělám s ořechama,zeleným nakládným pepřem,prostě co je zrovna v lednci
29. 4. 2014 07:45
Zdravím, rád bych se zeptal na následující. Včera jsem zkoušel z následujících surovin. Koupil jsem červené mlého Pilos (ca 4% tuku) a tvaroh také od Pilos (také ca 4% tuku) Ani nevím jestli je takový tvaroh plnotučný. Vím, že by krabicové mléko být nemělo, ale mlékomat nemáme. Nebo jaké mléko máte prosím vyzkoušené? Já zatím říct jak to dopadlo nemůžu, sýr zatím doma chladne, ale tavení se vcelku dařilo. Jsem zvědav na výsledek, ale výtěžnost jsem z polovičního množství (vše po 275g) jsem měl nižší. Výsledná hroudička ca 160g. Předem díky za vaše rady k surovinám. Jirka.
2. 4. 2014 13:31
1974andrea:ten můj měl konzistenci jako takový tvrdší balkánský sýr a trochu se lepil na nůž.Ale asi to bylo tím špatným poměrem mlíka a tvarohu.Podle komentářů by měl být hodně tvrdý.Sýr jsem ochutila jen solí.Když jsem dala ochutnat dceři,tak vůbec nepoznala,že je to z tvarohu.Dnes budu dělat druhou várku už přesně podle receptu,tak uvidím,jak to dopadne.Napíšu.
2. 4. 2014 12:48
Zdena z JM:Jenom nepozornost tohle způsobila, ne blbost Zdeni, ještě mi řekni, jako jaký sýr to má konzistenci a přidala jsi do něj sůl?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 4 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 8 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 9 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 9 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 9 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Čedar - anglický sýr, který dobyl svět: Ochutí britský cibulový koláč i mexické nachos
Další recepty
Tématické fráze: domací syr výroba domácího sýra bez syřidla výroba sýra bez syřidel domácí výroba domácího sýru bez syřidla domácí eidam domací eidam recept domácí výroba eidamu domaci syr recept výroba sýrů doma přírodní domací syr z tvarohu domácí sýr z tvarohu výroba domácí mozzarella výroba domácího sýrů bez syřidla recepty recept na domaci syr syr z tvarohu výroba sýra doma domácí syr eidam výroba sýru eidam výroba domácího eidamu jak vyrobit domácí sýr
Suroviny: tvaroh polotučný, mléko, soda jedlá, šťáva citronová, máslo, sůl, kmín celý, paprika sušená sladká, chilli, kurkuma, česnek, bylinky
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
58 názorů