Nutriční hodnoty (Jitulčina česnečka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 532 kJ / 1 083 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,18 g |
| Tuky | 19,99 g |
| – nasycené | 6,34 g |
| – nenasycené | 8,90 g |
| –– mononenasycené | 6,07 g |
| –– polynenasycené | 2,83 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 67,45 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 644 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 167,47 g |
| – cukry | 14,64 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 6 6 větších stroužků česneku | Česnek čerstvý | 420 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku mražené zeleniny do polévky | Mrkev mražená | |
| 4 4 středně velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 cm silný plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1 kostka 1 kostka masoxu | Bujón hovězí | 10 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská |