Pečený bažant

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 3 názory

43

Suroviny

1 bažant
30 dkg slaniny
kousek másla
1 cibule (větší)
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného a očištěného bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme na pekáč. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na másle a přidáme na pekáč. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a také dáme do pekáče.

  2. Pečeme v troubě. Během pečení podléváme vývarem nebo vodou až bude pěkně dočervena upečený. Zároveň při pečení bažanta obracíme. Po upečení naporcujeme.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený bažant

  • Vladimír Majrych Vladimír Majrych(neregistrovaný)

    Budu dělat bažanta poprvé,tak doufám, že se mi povede.:yes:

    Odpovědět

  • Jirina. Jirina.

    Vypadá to dobře a taky bude dobře chutnat...Dělám poprvé bažanta tak zkusím tento receptík...Ale už ted dávám bodíka :yes::-p

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Použil jsem foto z archívu, v obloze vidíte i sterilované česnekové výhonky;-):-8. http://www.toprecepty.cz/recept/5094-sterilovany-c...
    Bažant si v každém případě zaslouží bodíka. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo