

Pečený bažant
Suroviny
- 1 bažant
- 30 dkg slaniny
- kousek másla
- 1 cibule (větší)
- sůl
Postup přípravy receptu
Vykuchaného a očištěného bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme na pekáč. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na másle a přidáme na pekáč. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a také dáme do pekáče.
Pečeme v troubě. Během pečení podléváme vývarem nebo vodou až bude pěkně dočervena upečený. Zároveň při pečení bažanta obracíme. Po upečení naporcujeme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s dušenou rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený bažant
-
Budu dělat bažanta poprvé,tak doufám, že se mi povede.
-
Vypadá to dobře a taky bude dobře chutnat...Dělám poprvé bažanta tak zkusím tento receptík...Ale už ted dávám bodíka
-
Použil jsem foto z archívu, v obloze vidíte i sterilované česnekové výhonky
. http://www.toprecepty.cz/recept/5094-sterilovany-c...
Bažant si v každém případě zaslouží bodíka.