Pečený bažant

lenka-m Kuchařka: lenka-m

Jiné maso 3 názory

Suroviny

1 bažant
30 dkg slaniny
kousek másla
1 cibule (větší)
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného a očištěného bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme na pekáč. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na másle a přidáme na pekáč. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a také dáme do pekáče.

  2. Pečeme v troubě. Během pečení podléváme vývarem nebo vodou až bude pěkně dočervena upečený. Zároveň při pečení bažanta obracíme. Po upečení naporcujeme.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený bažant

  • Vladimír Majrych Vladimír Majrych(neregistrovaný)

    Budu dělat bažanta poprvé,tak doufám, že se mi povede.:yes:

    Odpovědět

  • Jirina. Jirina.

    Vypadá to dobře a taky bude dobře chutnat...Dělám poprvé bažanta tak zkusím tento receptík...Ale už ted dávám bodíka :yes::-p

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Použil jsem foto z archívu, v obloze vidíte i sterilované česnekové výhonky;-):-8. http://www.toprecepty.cz/recept/5094-sterilovany-c...
    Bažant si v každém případě zaslouží bodíka. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bažant recept recept na pečeného bažanta recept na bazanta bažant recepty bazant recepty z bažanta pečený bažant na slanině recepty na bažanta recept bažant jak udělat bažanta pečený bažant na divoko jak upect bazanta recepty bažant recepty na peceneho bazanta jak upéci bažanta jak na bažanta recept z bazanta pecenybazant bažant s rýží pecenej bazant

Zapomněl/a jsem heslo