Nutriční hodnoty (Jemná pórková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 542 kJ / 608 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,03 g |
| Tuky | 44,05 g |
| – nasycené | 28,68 g |
| – nenasycené | 15,02 g |
| –– mononenasycené | 12,87 g |
| –– polynenasycené | 2,15 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 3,97 g |
| Cholesterol | 141 mg |
| Sodík | 126 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 40,63 g |
| – cukry | 11,16 g |
| ––– laktóza | 9,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 kelímek 1 kelímek sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |