Nutriční hodnoty (Jemná pórková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 542 kJ / 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,17 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,03 g |
Tuky | 44,05 g |
– nasycené | 28,68 g |
– nenasycené | 15,02 g |
–– mononenasycené | 12,87 g |
–– polynenasycené | 2,15 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 3,97 g |
Cholesterol | 141 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 40,63 g |
– cukry | 11,16 g |
––– laktóza | 9,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
1 kelímek 1 kelímek sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |