Nutriční hodnoty (Kváskový chléb s bramborovou moukou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 797 kJ / 2 342 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,43 g |
| Tuky | 33,58 g |
| – nasycené | 3,92 g |
| – nenasycené | 27,27 g |
| –– mononenasycené | 16,00 g |
| –– polynenasycené | 11,27 g |
| ––– omega 3 | 2,17 g |
| Vláknina | 21,94 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,52 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 434,43 g |
| – cukry | 19,76 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) | Kvásek žitný | 200 ml |
| 175 ml 175 ml vody | Voda | 175 ml |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 75 g 75 g solamylu | Bramborový škrob | 75 g |
| 50 g 50 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce kmínu | Kmín | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 3-6 g 3-6 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 4.5 g |